ANGREŠTOVÁ MARMELÁDA

Použijeme nepřezralý angrešt (nemusíme odstraňovat stopku a okvětí).

1,5 kg angreštu podlijeme vodou 1-2 dcl a vaříme dokud nezměkne.

Propasírujeme.

1 kg protlaku dáme do nízkého kastrolu a vaříme 15 minut, přidáme 800 g cukru, přivedeme opět do varu a vaříme 10-15 minut.

Vyzkoušíme rosolování marmelády - kápneme trochu na studený talířek a za chvíli zjistíme, zda tuhne.

(tip - pokud marmeláda netuhne, můžeme vařit dalších 5 minut)

Marmeládu v tekutém stavu naplníme do skleniček až po horní okraj.

Sklenice uzavřeme víčkem a převrátíme. Po 10 - 30 minutách postavíme víčkem nahoru.

Hotovo, nezapomeneme sklenice označit: obsah a doba výroby.